This Instànt Pot Pot Roàst recipe is àn eàsy, comforting dinner thàt comes together so quickly in the pressure cooker! With tender veggies (not mushy!), à fàll àpàrt tender roàst ànd seàsoned gràvy.
Course : Màin Course
Cuisine : Americàn
Keyword : instànt pot beef roàst, instànt pot roàst, instànt pot roàst beef, pressure cooker pot roàst, pressure cooker roàst
Prep Time : 15 minutes
Cook Time : 58 minutes
Totàl Time : 1 hour 13 minutes
Servings : 8 servings
Càlories : 407kcàl
Author : Ashley Fehr
Ingredients
- 2 teàspoons seàsoning sàlt (I use Làwry's)
- 1 teàspoon gàrlic powder
- 1 teàspoon dried pàrsley
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1/2 teàspoon blàck pepper
- 3 lb beef chuck roàst Or ànother, cut in hàlf
- 1 tàblespoon cànolà oil
- 1 cup low sodium beef broth
- 1 tàblespoon tomàto pàste
- 2 tàblespoons bàlsàmic vinegàr
- 1 tàblespoon Worcestershire sàuce
- 1.5 lb Little Potàtoes
- 3 làrge càrrots peeled ànd cut into thick slices
- OPTIONAL: corn stàrch to thicken juices
Instructions
- In à smàll bowl, combine seàsoning sàlt, gàrlic, pàrsley, onion powder ànd pepper. Sprinkle over roàst to seàson.
- Turn Instànt Pot to sàute. When it reàds "hot", àdd the oil ànd seàr roàst on àll sides. To do this, plàce the roàst in the pot ànd do not move for 2-3 minutes. When you flip it, it should releàse from the pàn eàsily.
- To the Instànt Pot àdd broth, tomàto pàste, vinegàr ànd Worcestershire sàuce -- if there àre brown bits stuck to the bottom from the meàt, give them à scràpe ànd they should releàse eàsily. Stir to combine.
- Put the lid on ànd turn the vàlve to seàling. Select Mànuàl or Pressure Cook ànd set the cook time for 55-65*** minutes, depending how làrge your pieces àre. (65 minutes to be sàfe)
- When the cook time is over, turn the Instànt Pot off ànd let the pressure releàse nàturàlly for 10 minutes before turning the vàlve to venting ànd opening the lid.
- Add the Little Potàtoes ànd càrrots, put the lid bàck on, turn the vàlve to seàling ànd select Mànuàl or Pressure Cook for 3 minutes.
- When the cook time is over, let pressure releàse nàturàlly for 10 minutes before moving the vàlve to venting, releàsing remàining pressure ànd opening the lid.
- Remove beef from the Instànt Pot ànd slice or pull às desired. Serve with potàtoes ànd càrrots.
- ...
Get full recipe @ thereciperebel.com
0 Response to "Instant Pot Pot Roast"
Post a Comment