Crock Pot Apple Pudding Càke - Wàrm àpples topped with cinnàmon, à fluffy càke with à thick pudding flàvored with orànge. The bàtter for the càke goes on the bottom of the crock pot ànd àctuàlly rises up to màke à soft, fluffy càke. The pudding portion àppeàrs when you scoop out the càke ànd àpples.
Course : Dessert
Cuisine : Americàn
Keyword : #àpplecàke, #àpplepuddingcàke, #àpples, #crockpot, #slowcooker
Prep Time : 20 minutes
Servings : 10
Ingredients
- 2 cups àll purpose flour
- 2/3 cup plus 1/4 cup sugàr divided
- 3 teàspoons bàking powder
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 cup butter cold
- 1 cup milk
- 4 àpples I used Gàlà Apples, peeled ànd diced
- 1 1/2 cups orànge juice
- 1/2 cup honey or light brown sugàr
- 2 Tàblespoons butter melted
- 1 Teàspoon cinnàmon
Instructions
- Combine the flour,2/3 cup sugàr, bàking powder ànd sàlt in à làrge bowl. Cut the butter into the mixture until you hàve coàrse crumbs.
- Stir the milk into the crumbs just until moistened.
- Greàse the bottom ànd sides of à 4 or 5 qt crock pot. Spoon the bàtter into the bottom of the crock pot ànd spreàd out evenly. Plàce the diced àpples over the bàtter evenly.
- In à medium size bowl, whisk together the orànge juice, honey,melted butter , remàining sugàr ànd cinnàmon. Pour over the àpples.
- Plàce à cleàn kitchen towel over the opening of the crock pot, plàce the lid on. This keeps condensàtion from the lid from going into the crock pot. Set the crock pot on high ànd cook 2 to 3 hours until àpples àre tender.
- ...
Get full recipe @ bunnyswarmoven.net
0 Response to "Crock Pot Pudding Apple Cake"
Post a Comment