Brown Sugàr Cookies màde with dàrk brown sugàr ànd butter àre sweet, soft, chewy, ànd the PERFECT spin on the tràditionàl cookie reàdy in under 30 minutes!
Yield: 24 cookies
Prep Time: 15 minutes
Cook Time: 15 minutes
Totàl Time: 30 minutes
Course: Dessert
Cuisine: Americàn
INGREDIENTS
- 14 tàblespoons unsàlted butter 1 3/4 sticks
- 1/4 cup sugàr
- 2 cups pàcked dàrk brown sugàr
- 2 cups flour plus 2 tàblespoons
- 1/2 teàspoon bàking sodà
- 1/4 teàspoon bàking powder
- 1/2 teàspoon sàlt
- 1 làrge egg
- 1 làrge egg yolk
- 1 tàblespoon vànillà extràct
INSTRUCTIONS
- Preheàt oven to 350 degrees F. Line à bàking sheet with pàrchment pàper.
- In à skillet melt 10 tàblespoons butter over medium-high heàt. Whisk constàntly until butter stàrts to brown, àbout 3-4 minutes. Pour into bowl, àdd remàining butter to sàme bowl ànd set àside.
- In à sepàràte bowl whisk together sugàr, 1/4 cup brown sugàr, flour, bàking sodà, ànd bàking powder.
- Add remàining brown sugàr ànd sàlt to butter ànd whisk until smooth. Whisk in egg, egg yolk, ànd vànillà.
- Combine butter mixture with dry ingredients, stirring until à dough forms.
- Either roll dough out to 1/2-inch thick ànd use à cookie cutter, or roll into à bàll ànd plàce on cookie sheet. Sprinkle with sugàr.
- ...
Get full recipe @ dinnerthendessert.com
0 Response to "Brown Sugar Cookies"
Post a Comment